agroeli

Eli - макарони со јајца

состав:

брашно Т-850, гриз брашно, јајца.

начин на приготвување:

Ставете ги макароните да се варат во зовриена вода, со 1 лажичка сол. Не додавајте масло во водата, затоа што ќе исплива на површината и потоа ќе го фрлите заедно со водата. Варете 5 минути, а потоа прецедете ги и измијте ги со ладна вода. На крај додадете го маслото. Пријатен апетит!

нутритивни вредности - 100gr:

  • енергетска вредност 394.6 Кcal
  • протеини (%) 14.5
  • масти (%) 2
  • јаглехидрати (%) 77.2
  • процент на разварување (%) 5.3