agroeli

Eli - макарони со јајца

состав:

интегрално пченично брашно и дурум брашно

начин на приготвување:

Ставете ги макароните да се варат во зовриена вода, со 1 лажичка сол. Не додавајте масло во водата, затоа што ќе исплива на површината и потоа ќе го фрлите заедно со водата. Варете 5 минути, а потоа прецедете ги и измијте ги со ладна вода. На крај додадете го маслото. Пријатен апетит!

нутритивни вредности - 100gr:

  • енергетска вредност 377,6 Кcal
  • протеини (%) 13,1
  • масти (%) 2,2
  • јаглехидрати (%) 74
  • јаглехидрати (%) 9,9