agroeli

Eli - тарана со јајца

состав:

брашно Т-850, гриз брашно, јајца.

начин на приготвување:

Ставете ја тараната да се варат во зовриена вода, со 1 лажичка сол. Не додавајте масло во водата, затоа што ќе исплива на површината и потоа ќе го фрлите заедно со водата. Варете 5 минути, а потоа прецедете ги и измијте ги со ладна вода. На крај додадете го маслото. Пријатен апетит!

нутритивни вредности - 100gr:

  • енергетска вредност 392.2 Кcal
  • протеини (%) 15.2
  • масти (%) 1.95
  • јаглехидрати (%) 76.5
  • процент на разварување (%) 5.3