agroeli

E-Vita - макарони со јачмен

состав:

јачменово, интегрално пченично брашно и дурум брашно.

начин на приготвување:

Ставете ги макароните да се варат во зовриена вода, со 1 лажичка сол. Не додавајте масло во водата, затоа што ќе исплива на површината и потоа ќе го фрлите заедно со водата. Варете 5 минути, а потоа прецедете ги и измијте ги со ладна вода. На крај додадете го маслото. Пријатен апетит!

нутритивни вредности - 100gr:

  • енергетска вредност 384.1 Кcal
  • протеини (%) 13.3
  • масти (%) 2.2
  • јаглехидрати (%) 75.4
  • процент на разварување (%) 9.8