agroeli

E-Vita - џем од вишна

состав:

100% вишна, малтекс.

начин на приготвување:

Ставете ги макароните да се варат во зовриена вода, со 1 лажичка сол. Не додавајте масло во водата, затоа што ќе исплива на површината и потоа ќе го фрлите заедно со водата. Варете 5 минути, а потоа прецедете ги и измијте ги со ладна вода. На крај додадете го маслото. Пријатен апетит!

нутритивни вредности - 100gr:

  • енергетска вредност 310 Кcal
  • протеини (%) 3.45
  • масти (%) 0.08
  • јаглехидрати (%) 72