agroeli

E-Vita - макарони со овес

состав:

овесно, интегрално пченично брашно и дурум брашно

начин на приготвување:

Ставете ги макароните да се варат во зовриена вода, со 1 лажичка сол. Не додавајте масло во водата, затоа што ќе исплива на површината и потоа ќе го фрлите заедно со водата. Варете 5 минути, а потоа прецедете ги и измијте ги со ладна вода. На крај додадете го маслото. Пријатен апетит!

нутритивни вредности - 100gr:

  • енергетска вредност 388.15 Кcal
  • протеини (%) 13
  • масти (%) 2.5
  • јаглехидрати (%) 76
  • процент на разварување (%) 9.3