agroeli

E-Vita - тарана интегрална

состав:

интегрално пченично брашно и дурум брашно

начин на приготвување:

Ставете ги резанците да се варат во зовриена вода, со 1 лажичка сол. Не додавајте масло во водата, затоа што ќе исплива на површината и потоа ќе го фрлите заедно со водата. Варете 5 минути, а потоа прецедете ги и измијте ги со ладна вода. На крај додадете го маслото. Пријатен апетит!

нутритивни вредности - 100gr:

  • енергетска вредност 387.25 Кcal
  • протеини (%) 145
  • масти (%) 2.1
  • јаглехидрати (%) 75
  • процент на разварување (%) 7.5